Facultatea de Hidrotehnica Geodezie si Ingineria Mediului, IasiFacultatea de Hidrotehnica Geodezie si Ingineria Mediului, Iasi

0
0 0 0
0 0
0 0 0

Daca nu puteti vizualiza imaginile 360x360 PANOVISION instalati plug-inul JAVA

Lista imagini 360x360 PANOVISION:

Facultatea de HIDROTEHNICA din Iasi a fost infiintata in cadrul Institutului Politehnic - in prezent Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" Iasi, la 1 octombrie 1962 si cuprindea: specializarea Hidrotehnica Agricola (Imbunatatiri Funciare), infiintata la randul ei in 1948 la Galati si transferata in 1959 la Iasi, specializarea Constructii si Instalatii Hidrotehnice, infiintata in 1961 si denumita mai tarziu Constructii Hidrotehnice.

In anul 1986, Facultatea cu cele doua specializari a fost integrata in Facultatea de Constructii. in anul universitar 1990 - 1991, Facultatea de Hidrotehnica redevine unitate independenta in cadrul Institutului Politehnic Iasi, functionand cu cele doua specializari amintite, la care se mai adauga inca doua specializari noi si anume: Ingineria Mediului si Cadastru iar din 1994, "Inginerie Sanitara si Protectia Mediului. De-a lungul timpului au fost organizate si alte forme de invatamant in cadrul facultatii si anume: la specializarile imbunatatiri Funciare si Constructii Hidrotehnice (cursuri serale pentru ingineri si cursuri de zi si serale pentru subingineri).

In noua sa structura, Facultatea de Hidrotehnica pregateste ingineri in trei domenii si cinci specializari, dupa cum urmeaza:
1. Domeniul Inginerie Civila (specializarile: Constructii Hidrotehnice; imbunatatiri Funciare si Dezvoltare Rurala, Inginerie Sanitara si Protectia Mediului).
2. Domeniul Ingineria Mediului (specializarea: Ingineria Mediului pentru Agricultura).
3. Domeniul Geodezie (specializarea: Cadastru).


Facultatea de Hidrotehnica Geodezie si Ingineria Mediului, Iasi - TUR VIRTUAL © 2008
Created by PANOVISION | Valid XHTML